Bläddra

Konsten att bli karismatisk – Med retorik

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap

Konsten att bli karismatisk – Med retorik

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
Den här boken innehåller det viktigaste du behöver veta för att kicka i gång din karisma på ett enkelt sätt. Nina Buchaus menar att vi ofta uttrycker oss alldeles för tråkigt och att vi har en för onyanserad syn på karisma att man antingen har det eller inte. Hon hävdar att alla har karisma men att vi hindras av osäkerhet, okunskap och ovilja.

Nina Buchaus bjuder generöst på anekdoter, exempel och erfarenheter där karisma och retorik är i centrum. Boken ger dig också konkreta verktyg som ger omedelbara resultat. Du får exempel på hur du utstrålar mod med ord, fakta med finess, hur du kan använda konstpausen för att skapa pondus och äga ditt utrymme med rätt hållning, fungerande gester och de rätta plaggen.

Du blir också varnad för karismadödande uttryck, till exempel när du beter dig som en egoistisk energitjuv som förpestar din omgivning, inte lyssnar eller förstör trovärdigheten med tics. När du läser boken plockar du ner karisman från piedestalen, klär av den och sätter på dig plaggen, ett efter ett. Sedan kan du prata och påverka betydligt mer kraftfullt i ditt privata och professionella liv.

Nina Buchaus är retorikkonsult och expert på det muntliga uttrycket. Hon utbildar och föreläser om retorik och karisma och har tränat människor på alla nivåer till att utveckla sin kommunikativa förmåga, det vill säga att ge mer få mer och utstråla mer karisma!