Bläddra

Kropparnas själavandring

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Kropparnas själavandring

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

En pestliknande smitta har drabbat den lilla mexikanska staden utan namn. Många människor har dött och bland de överlevande råder kaos och oro. Och mitt i allt pågår den mångåriga fejden mellan de två rivaliserande gangsterklanerna, Castro och Fonseca. Efter en blodig uppgörelse som skördar offer på bägge sidor får en man kallad Räddaren i uppgift att städa upp och försöka mäkla fred. Till sin hjälp har han den hårdnackade sjuksköterskan Vicky och några av stadens råbarkade slagskämpar. Trots att både hans instinkt och de tomma, ödsliga gatorna säger honom att stanna inne, ger han sig ut för att se till att kropparna av de döda kan återvända hem till sina respektive familjer.

 

Röster om boken:

"Herrera är en effektiv berättare som får mycket sagt på liten yta. Hans bildspråk äger en instinktiv detaljkänsla med många glimrande iakttagelser." Dala-demokraten 

"Hans knivskarpa personporträtt och nedtonade språk ger oss inblickar i oförglömliga människoöden."
Jönköpings-Posten 

"Att det är det det ambitiösa förlaget Nilsson förlag som ger ut den här boken borgar för kvalitet, jag har ännu inte läst en enda roman från dem som jag inte tyckt mycket, mycket om. Tack och bock för att de översätter och lyfter fram titlar som skapar större bredd i utgivningen!"
Bloggen Och dagarna går 

"Yuri Herrera beskriver en värld utan nåd, ett universum utan moral eller ett samhälle som ligger nära i tiden. Men han är inte illusionslös. Herrera avviker en gång till från den förväntan han byggt upp och distanserar sig från det enkla uppgörelsetemat. Våldet blir inget bärande motiv ... Herrera tecknar suggestivt en värld utan nåd, men kanske inte utan hopp." 
Magnus Erikson, Sydsvenskan

"Det här är en skrämmande roman, och likt alla berättelser som utspelar sig i ett gränsland är den genomsyrad av extremt våld. Men den är på ett märkligt sätt även trösterik, tack vare sina exceptionella litterära kvaliteter."
"El País

"Skoningslös, insiktsfull och utmärkt skriven." 
The Spectator

"Skrämmande tillfredsställande snabba, eleganta bilder och repliker glimrar till hela tiden."
The Guardian

"Färgstarka, profetiska, omskakande böcker som förtjänar att läsas om och om igen. Herrera är en författare för vår ödesmättade tid."
Die Zeit


Yuri Herrera föddes i Actopan, Mexiko, 1970. I hemlandet studerade han statskunskap och kreativt skrivande och han tog examen i litteraturvetenskap vid University of California, Berkeley. Señales que precederán al fin del mundo (Tecken som föregår jordens undergång), hans första roman som översattes till engelska, blev väl mottagen av både recensenter och läsare, och belönades med flera priser, bland annat The Guardians Best Fiction och NBC News ten great latino books.