Bläddra

Kvinnan i hytt 10

Kategorier: Deckare Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Kvinnan i hytt 10

Kategorier: Deckare Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Det skulle bli den perfekta resan. Ett lyxigt kryssningsfartyg och en pressvisning för att se norrskenet.
Det skulle bli en chans för journalisten Lo Blacklock att få en välbehövlig paus från ett kaotiskt liv: Bara några dagar tidigare har hon haft inbrott hemma trots att hon befann sig i lägenheten. Dessutom har hon och pojkvännen Judah problem.
Men det blir inte som Lo tänkt. Ett skrik väcker henne i natten. När hon rusar till fönstret ser hon hur en kvinna kastas ut från hytten bredvid. Men enligt passagerarlistan står den kabinen tom och ingen resenär ombord saknas.
Lo vet vad hon såg. Eller är hon så trött och mentalt instabil att hon kan ha misstagit sig? Är hon nu fast mitt ute på Nordsjön med en mördare och vad hände egentligen med kvinnan i hytt 10?  

Kvinnan i hytt 10 är ännu en bladvändare från den bästsäljande författaren till I en mörk, mörk skog. Här möts stämningarna från Agatha Christie och Paula Hawkins i en tät och klaustrofobisk spänningsroman.  

RUTH WARE är uppväxt i Sussex, i södra England. Hon har jobbat som servitris, bokhandelsbiträde, engelsklärare och presstalesperson. Ware är gift och har två barn. Kvinnan i hytt 10 är hennes andra roman efter debuten och försäljningssuccén I en mörk, mörk skog (Lind & Co, 2017).  

Spänningen stegras till den dramatiska upplösningen. Fullt i klass med Agatha Christie.
Mats Garme, Ölandsbladet  

Klassisk sluten miljö [ ] Spännande Lotta Olsson, Dagens Nyheter   effektiva cliffhangers [ ] bladvändare
Anne Pihlo, Borås Tidning  

en välskriven bok med snygg intrig och finfin översättning som är svår att lägga ifrån sig
Sandra Sandström, LitteraturMagazinet