Bläddra

Labba i skolan : Beppes 40 favoritexperiment med koppling till läroplanen

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap

Labba i skolan : Beppes 40 favoritexperiment med koppling till läroplanen

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Experiment är ett utmärkt sätt att väcka intresse och engagemang för naturvetenskapliga ämnen. Genom att låta elever delta praktiskt i undervisningen skapas nyfikenhet och glädje, och ämnen som kan upplevas som lite läskiga eller svåra blir avdramatiserade.

Författaren Beppe Singer har inspirerat hundratusentals barn och unga genom sina tv-program om naturvetenskap och experiment. Han är utbildad kemist och har under flera år arbetat som lärare i kemi och matematik. I boken delar han med sig av sina 40 favoritexperiment inom fysik, kemi, matematik, biologi och teknik.

Experimenten i boken är spännande, pedagogiska, häpnadsväckande och roliga – för både elever och lärare. De är kopplade till läroplanen för år 4–6 i grundskolan men passar för såväl äldre som yngre barn. Varken specialutrustning eller förkunskaper krävs och det finns inga riskmoment. Experimenten kan utföras i helklass i vilket klassrum som helst – eller i hemmet, om man som förälder vill experimentera med sitt barn.

Boken Labba i skolan – Beppes 40 favoritexperiment med koppling till läroplanen bygger på programserien Labba som finns på www.ur.se.

Beppe har även skrivit boken Labba i förskolan – Beppes 40 favoritexperiment med koppling till läroplanen.