Bläddra

Lockfågeln [Studio Epix 8]

Kategorier: Tecknade romaner och tecknade serier Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här

Lockfågeln [Studio Epix 8]

Kategorier: Tecknade romaner och tecknade serier Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här

Alcide Nikopol 2 ”Lockfågeln” är en friståenden fortsättning på ”Gudarnas marknad” på så vis att vissa personer som förekom i den berättelsen även återfinns här. Det gäller i första hand Alcide Nikopol, som fortfarande är i Paris två år efter det att han tagits in på mentalsjukhuset Saint-Sauneur. Dagens datum är den 22 februari 2025.

Journalisten Jill Bioskop har just förlorat sin utomjordiske älskare i ett av raskrigen söndertrasat London, och beger sig på jakt efter den ansvarige till fristaten Berlin i hjärtat av det tjeckosovjetiska kejsardömet.

Men bakom alla dessa blodrypande apokalyptiska agentintriger som berättas i tunga, stämningsmättade bilder, ligger egentligen guden Horus ... Albumet kom enbart ut i albumserien ”Studio Epix”. Enki Bilal är en av de stora i den moderna seriekonsten, och många anser att den atmosfärrika, smått galna ”Gudarnas marknad” fortfarande är det bästa album han gjort på egen hand. Han har även tecknat flera album efter manuskript av Pierre Christin.

Bilal, som fick Angoulême-festivalens prestigeladdade stora pris 1987, har också gjort filmaffischer och filmdekorer åt regissörer som Alain Resnais samt själv regisserat ett par filmer. ”Till 100 % fascinerande” – Bokrevy