Bläddra

Madonnan i Notre-Dame

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Madonnan i Notre-Dame

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
"De måste förstå att de ska lämna Jungfru Maria i fred, att hon är ett föredöme för oss alla, att hon är den främsta bland kvinnor."

Dagen efter det årliga firandet av Jungfru Maria i Notre-Dame hittas en vacker ung kvinna, helt klädd i vitt, död på en av kyrkans bänkar. Den unga åklagaren Claire Kauffman leder utredningen, där alla misstankar snart pekar mot en fanatiskt religiös man som kallas "den blonda ängeln". Men en av Notre-Dames präster anar att den unge mannen är ett villospår, och påbörjar en privat utredning inom kyrkans väggar.

Genom målande miljöbeskrivningar av den gotiska katedralen förvandlas Notre-Dame till en egen karaktär i denna väl mottagna debut. Mellan stenväggarna vävs intrigen tät kring den brokiga skara som besöker kyrkan. Alla är misstänkta: präster som städare, turister och parisbor, liksom de hemlösa som huserar i katedralens skuggor.

"En fantastisk debutroman för andlös sträckläsning. Författaren har tidigare skrivit teatermanus vilket märks främst i den rappa dialogen och dramaturgiska stegringen som naglar läsaren vid deckarmysteriet som vecklas upp." Pia Lindestrand, BTJ

"En ögonblicklig förälskelse. En fantastisk och briljant debut. [...] Ett perfekt lagt pussel." TÉLÉMATIN

"En trollbindande första deckare." MARIE-FRANCE

"Utredningen dyker ner i huvudkaraktärernas smärtsamma förflutna, avmaskerar roller och genomskådar fasader, pendlar mellan mörker och ljus. Stilen är skarp, humorn subtil." TÉLÉRAMA