Bläddra

Maj, en tant med turbo

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Maj, en tant med turbo

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Det blir gärna lite trist och färglöst på servicehemmet Smultronet i Mariestad, där 86-åriga Maj bor. Och allt skulle nog vara frid och fröjd om hon var en sådan person som låter saker och ting vara som de är. Men sådan är hon inte. Inte på långa vägar.

Det är upplagt för missöden när tant Maj får för sig att liva upp vardagen på de mest spektakulära vis. För vad kan egentligen gå fel när man bestämmer sig för att köpa neonfärgade gardiner och hänga upp dem i matsalen mitt i natten? Tja, till exempel så kan gardinstången lossna, slå sönder fönsterrutan i härdat glas och sprida glassplitter som fastnar i hela håret. Men vad gör väl det när man är snabb som blixten, både i benen och i skallen? Det är inte första gången Maj hamnat mitt i stormens öga och det lär inte bli den sista. För Maj, hon är en tant med turbo ... 

Annelie Strömbergs första roman för vuxna är en fartfylld, skruvad och hejdlöst rolig berättelse om en dam i sina bästa år, och hennes vilda framfart på ett intet ont anande servicehem.