Bläddra

Margot

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Margot

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Något talar inom mig: Margot, något sjunger inom mig: Margot, något viskar: gå ut i natten, Margot, gå ut, gå ut i natten, parkera, tanka och gå ut i natten Du är en plejad, vi är vanliga dödliga, men du är en plejad

Margot är den oförglömligt oförvägna kvinnliga långtradarchauffören som kör varor kors och tvärs över Polen och av en inre övertygelse förvandlas till prostituerad om nätterna. Asia är den rullstolsbundna tonåringen som tröttnar på sitt ensamma liv hos mormodern och beslutar sig för att bli alla långtradares skyddshelgon, Den heliga Asia av Långtradarna. Waldi Bacardi Mandarynka är den enkla killen från landet som en dag bestämmer sig för att göra upp med sin situation och åka till Warszawa för att bli superstar.

Inget är vad det synes vara i Micha Witkowskis roliga och perversa, hisnande och samtidigt bitande kritiska samtidsskildring av identiteter och förklädnader. Med myten om metamorfosen som motiv presenteras några fantastiska äventyr och karaktärer från ett Polen du inte trodde fanns.

Översättning: Stefan Ingvarsson och Emi-Simone Zawall