Bläddra

Mentorn

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Mentorn

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
”Hon vände sig om, slöt ögonen och tog ett djupt andetag för att fylla lungorna. Den skarpa smällen kom samtidigt som hon kände hur glassplitter trängde in i hennes hud. Hon visste att de var här. Hon kände hur viljan att bara skrika rakt ut mildrades av hennes rädsla. Det måste få ett slut.”

En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.

LOUISE BJÖRNLUND presenterar här tredje boken i serien Skärgårdsmorden med scener från Stockholms skärgård. Hon skildrar spännande och unika intriger som får läsaren att bara vilja läsa mer.

Recensioner
”Beskrivningarna av ungdomsgängen är iskallt pricksäkra. Författaren lyckas skickligt gestalta deras cyniska känslokyla.”
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

””Otäckt, modernt och verklighetstroget. Louise Björnlund lotsar oss återigen framgångsrikt genom Stockholms yttre skärgård.”
Tina Eklund, Allt om Dalarö

”Bra uppbyggd berättelse med ledtrådar och villospår som håller upp spänningen ända in till slutet.”
Håkans hylla

”Louise Björnlund gör det igen! Spännande från första till sista sidan. Intressanta karaktärer och intelligent intrig gör denna till en deckare i absolut världsklass.”
Crime novel digest

”Verklighetsnära & gripande läsning! Rak, ärlig & utan krusiduller!”
Millimys_Books