Bläddra

MI – att samtala om förändring

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

MI – att samtala om förändring

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Motiverande samtal (MI) är en evidensbaserad samtalsform som används för att hämta fram och förstärka människors inre motivation till förändring. Inom MI är det alltid klientens tankar och känslor som står i centrum. Det är bara klienten som kan bestämma över sitt eget liv. Därför utgör empati, acceptans och respekt för klientens självbestämmande tydliga värdegrunder i metoden, och här finns olika verktyg för att skapa förändring.

MI – att samtala om förändring är en lättillgänglig introduktion och praktiskt inriktad bok. Den innehåller flera kliniska exempel och avsnitt ur samtal som konkret visar hur metoden kan tillämpas. Författarna diskuterar också MI:s förhållande till KPT/KBT och psykisk hälsa. De är alla medlemmar i MINT, (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Boken vänder sig till alla som ska arbeta med människor och människors beteende, framför allt inom vård, socialt arbete och pedagogik.

Författarna är alla psykologer och specialister i klinisk psykologi i Bergen, Norge. Tom Barth har skrivit flera fackböcker om MI och deltar aktivt i utvecklingen av MI både i Norden och internationellt. Tore Børtveit har vidareutbildning i KBT och metakognitiv terapi och arbetar numera inom vuxenterapi. Peter Prescott är lektor vid universitetet i Bergen och har bland annat lång erfarenhet av arbete med missbruk och beroende.

Översättning: Gun Zetterström. Fackgranskning: Christina Näsholm, psykolog och leg. psykoterapeut.