Bläddra

Mina flickor dansar inte

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Mina flickor dansar inte

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
MINA FLICKOR DANSAR INTE – ingen helt sann historia, men en historia med mycket sanning i.

"Ska ni verkligen spärra in henne på ett småskoleseminarium?"
På Silvana Hellstens studentskiva dyker plötsligt två av hennes tidigare gymnasielärare upp och ställer den frågan till hennes föräldrar. En nittonåring fråntages successivt mycket av sin självsäkerhet och optimism, när hon förpassas till en läroanstalt där alltför många kufar och intoleranta lärarinnor tycks ha samlats.

På en obestämd ort i 50-talets norra Sverige får den skånska Silvana svårt att anpassa sig både till undervisning, kamrater och en bistrare väderlek. I sitt utanförskap börjar hon umgås med en av lärarna, vilket skolans stadgar strängt förbjuder.

Samtidigt pågår på seminariet en relation mellan en biologilärare och en skolkökslärarinna. Den kulminerar i ett mystiskt försvinnande. Sent i berättelsen kommer upplösningen som även för med sig en kännbar rekyl tio år senare.

Boken har inspirerats av författarens egna erfarenheter av utbildningen till lärare i Lycksele och Landskrona 1958 – 1960.
Fantasi har blandats med verklighet, men de giftigaste citaten och de mest otroliga händelserna är helt sanna – i annat fall hade de inte blivit skrivna!

Ingegärd Sundell är f d speciallärare och journalist. Hon har tidigare utgivit tre visalbum, två barnböcker och senast (2018) spänningsromanen DÖDANDE BEGÄR som fick ett mycket positivt mottagande.