Bläddra

Mira och Irma : den andra kvinnan

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Mira och Irma : den andra kvinnan

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Två kvinnor i två olika städer – Mira i Rom och Irma i Wien. Mira är en ung, gift kvinna, som försöker hantera sitt kärlekslösa äktenskap. Irma, en ensamstående mamma och kulturjournalist, genomgår en njurtransplantation som förändrar hennes liv och hon blir besatt av personen som gett henne nytt liv.

Mira och Irma är otroligt väl genomförd med tilltalande centrala karaktärer och mängder av intressanta biroller och idéer. Det är en fängslande läsning om sjukdom och pånyttfödelse, livsituationer och livsval som ställs mot varandra.

En övertygande roman av en av de stilsäkraste och intressantaste rösterna i den österrikiska litteraturen idag.

Sabine Gruber föddes 1963 i Meran i Sydtyrolen i Italien. Hon har studerat tyska, historia och statsvetenskap i Innsbruck och Wien. Mellan 1988 och 1992 undervisade hon i Venedig. Hon har vunnit en lång rad priser och Mira och Irma var nominerad till 2007 års Deutsche Buchpreis. Hon bor sedan många år i Wien.

»Sabine Gruber är en av de viktigaste talangerna i den här generationen av österrikiska berättare och tar vid efter Elfriede Jelinek.« Frankfurter Allgemeine Zeitung