Bläddra

Mitt Andalusien

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Reseguider Resor och platser

Mitt Andalusien

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Reseguider Resor och platser
Köp här
En personlig och inspirerande guide till vackra och mångsidiga Andalusien!

Tjurfäktning, tapas, flamenco och solfjädrar allt detta härstammar från området längst söderut i Spanien: Andalusien. Regionen fångar på något sätt hela bilden av spanskhet. Andalusien är trots detta landets mest mångsidiga region med allt från bergsmassiv till milslånga stränder. Mat, vin, kultur, natur, konst, religion, uteliv eller solstol här finns något för alla resenärer.


I reseguiden Mitt Andalusien delar journalisten Anders Pihl med sig av sina smultronställen i den vackra regionen. Här avhandlas tapas och viner såväl som flamenco och nattliv. Klassiska sevärdheter blandas med författarens egna favoriter i den här inspirerande, personliga och rikt illustrerade guiden.

Boken utgår från huvudstäderna i Andalusiens delregioner Huelva, Sevilla, Córdoba, Jaén, Granada, Almeréa, Cádiz och Málaga. Småstäder som Ronda, belägen på 740 meters höjd med en ravin som delar staden, blir en fin kontrast till det storslagna Sevilla, Andalusiens huvudstad.

Mitt Andalusien är en guide som passar lika bra för förstabesökare som trogna återbesökare. I boken blandas tips av kända sevärdheter med gömda skatter, allt för att ge dig som läsare en så unik och genuin upplevelse av regionens unika atmosfär som möjligt.

Boken ingår i den populära serien Karavan reseguider.

Sagt om Mitt Andalusien:

»Författaren är journalist och fotograf och hans favoriter bland städernas sevärdheter får kortfattade och kärleksfulla, nästintill lyriska, presentationer ... Snygg layout och många färgfoton ger ett tilltalande och belysande intryck.« Bibliotekstjänst