Bläddra

Modern standard. D. 2, Mothandsbudgivningen i bridge

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: bridge Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här

Modern standard. D. 2, Mothandsbudgivningen i bridge

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: bridge Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här
Modern standard är namnet på en serie bridgeböcker riktade till de erfarna tävlingsspelare som vill finslipa sin teknik. I del 2 (av 4) beskriver Magnus Lindkvist och Anders Wirgren mothandsbudgivning i budsystemet Modern Standard.
Den andra delen i beskrivningen av det svenska standardsystemet handlar om budgivningen efter det att motståndarsidan öppnat. Eftersom det händer på ungefär varannan giv, är ämnet mycket viktigt inte minst som motståndarna med öppningsbudets hjälp skaffat sig ett litet försprång när det gäller att utbyta information inom paret.
Av detta sistnämnda skäl är det extra viktigt med bra metoder. I boken beskriver författarna en modell som är vanlig bland landets bättre spelare, och som i dag kan sägas vara den gängse, där ett inkliv från att en gång i tiden mest ha ansetts vara ett störningsmoment eller en vink om ett lämpligt utspel, nu är ett första steg i ett försök att hitta ett eget kontrakt. Inkliven har blivit starkare, vilket bland annat betyder att upplysningsdubblingen blivit bättre definierad. Möjligheten att komma igen balansera om motståndarna stannar på låg nivå, gör att man inte behöver kliva in med tveksamma händer. Pass är ofta ett bra bud!
Denna andra upplaga är något omskriven och uppdaterad, med nya kapitel om dubblingar/redubblingar.