Bläddra

Monsterbiff till middag?

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Industrier och branscher Tillverkningsindustri
Utgått

Monsterbiff till middag?

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Industrier och branscher Tillverkningsindustri
Utgått

Kan man äta kött med gott samvete?

Journalisterna Torbjörn och Ylva Esping vill svara ja. De tycker som de flesta svenskar att det – förutom att vara gott och nyttigt – är etiskt försvarbart att äta kött. Det är däremot inte etiskt försvarbart att utsätta djur för lidande.

Monsterbiff till middag? är ett grävande reportage som avslöjar verkligheten bakom det svenska djurskyddet – världens finaste. Författarna har besökt gårdar, granskat slakterier, intervjuat uppfödare, veterinärer, myndigheter och forskare och ger även utblickar till länder med annan djurhållning. De berättar om köttets väg från avel till tallrik, hur det går till när kalkoner och grisar förökar sig, hur mjölkkorna i Bregottfabriken egentligen har det. Och hur monsterrasen belgisk blå i smyg etablerats i Sverige.

Monsterbiff till middag? visar vägen till köttet vi kan äta med gott samvete.

”… en thriller, som får en att aldrig mer vilja äta kyckling men faktiskt kanske belgian blue.” Expressen

”Monsterbiff till middag? är underhållande, lärorik och engagerande från början till slut.” Hufvudstadsbladet

”Den ger läsaren en balanserad men komplex bild, baserad på fakta och undersökningar hos djuruppfödare och slakterier. Det är långt ifrån teoretiskt. Det luktar gräs, halm och blod.” Borås Tidning

”Bilden blir rik och fyllig och den som inte har hängt med i djurhållningsdebatten har här mycket att lära.” Kristianstadsbladet