Bläddra

Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap

Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

I ett medmänskligt samtal är syftet att stödja och visa att det finns en annan person som bryr sig och vill lyssna, och ibland ge förslag eller råd. Boken ges ut i samarbete med föreningen Mind som förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd.

Motiverande, medmänskliga samtal är skriven för alla som erbjuder stöd i korta samtal via telefon, chatt, mail, skype, sms och möten. Många dialoger och konkreta tips ger färdigheter för att som samtalsledare kunna lyssna och ställa frågor för att locka fram den andras egna resurser och förmågor samt ge stöd. Boken bygger på den väletablerade metoden motiverande samtal (MI) och är skriven av en av Sveriges främsta experter på MI, Liria Ortiz.

Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handleder samt utbildar inom MI. Hon har skrivit flera böcker om MI, bland annat När förändring är svårt. År 2017 fick hon Stora Psykologpriset.

Sagt om boken
"...mycket bra och användbar handbok".

"....välskriven med rikliga och relevanta exempel från medmänskliga samtal.

"För den som är ovan i rollen som stödjande person är boken en mycket god introduktion och tar upp allt från anonymitet, samtalsfokus, teknikkrångel till övningar i självmedkänsla".
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 19, 2019