Bläddra

Murder bag

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Murder bag

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här
Murder bag / Tony Parsons
En seriemördare går lös i Londons West End. En mördare som till synes iskallt skär halsen av rika och mäktiga män på ett ovanligt brutalt sätt.
Kriminalpolisen Max Wolfe sätts in på fallet. Wolfe är alla mördares mardröm. En impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. Han är även ensamstående förälder till femåriga dottern Scout, hundälskare och amatörboxare. På mordroteln vid Londons West End Central följer Max Wolfe mördarens blodiga spår från små bakgator till storstadens upplysta stråk, genom de mörkaste vrårna på Internet till maktens korridorer.
Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru. Det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede och varför är just de här männen utvalda?
Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier. Det är ingen tvekan om att mördaren följer varje steg. Någon utger sig för att vara mördaren på Internet och samtidigt som spekulationerna tar fart, inser Wolfe att både han själv och dottern Scout är i fara. Mördaren är skoningslös och är uppenbarligen beredd att göra allt för att stoppa Wolfe.
Om författaren:
Tony Parsons föddes 1955 i Essex. Efter att ha hoppat av skolan och arbetat på en spritfabrik gjorde Parsons sig ett namn 1976-77 då han som ung rockskribent på musiktidningen New Musical Express var och med skildrade punkens födelse. Därefter blev han en av Englands bäst betalda dagstidningskolumnister med bland annat Daily Mirror och Daily Telegraph som uppdragsgivare.
Tony Parsons slog igenom med dunder och brak 1999 som författare till Mannen och pojken som blev en miljonsäljare. Den låg länge överst på topplistorna och fick British Book Awards Book of the Year 2001. Den gavs också ut i Sverige och fick en stor fankrets. Efter succén följde flera bestsellers. I flera romaner har han skildrat relationer mellan män och kvinnor, kärleken till musik, identifikationen med populärkultur, vänskap, drömmar om framgång och revansch. Parsons böcker fick skämtsamt smeknamnet Men Lit i jämförelse med Chick Lit.
Nu har Parsons gett sig in på en helt annan genre: thrillern. I den första boken i en tänkt trilogi om polisen Max Wolfe möter vi en supereffektiv kriminalpolis med mänskliga sidor. I den nervkittlande Murder bag kombinerar Parsons skickligt iskall spänning med en fin skildring av en ensamstående pappas förhållande till sin lilla dotter.
Den första boken om Max Wolfe har fått strålande recensioner i hemlandet. Kolleger som Lee Child och Jeffery Deaver hyllar honom.
Sagt om The Murder Bag:
"Den här tycker jag har allt man kan begära av en thriller!
En iskall seriemördare, offer med mycket makt och rikedom, med mörka hemligheter. Underhållande skildring av livet på en polisstation i London och bedårande om en ensamstående pappa med en femårig dotter och en liten hund. Texterna oändligt välskrivna och så genomsyrad av humor och intelligens.
Så det här är då av allra yppersta kvalité. Perfekt sommarläsning!"
Ingalill Mosander, Svt Go'Kväll

DN:s Lotta Olsson tipsar:
"En av veckans allra bästa. Den inleds slentrianmässigt, med polisen Max Wolfe som börjar nytt jobb i London och genast får en seriemördare på halsen (vilket skulle kunna vara en vits just här). Men det blir mer och mer som att läsa en variant på Elisabeth George när hon är som bäst. De olika offren hade en gemensam bakgrund, men vad hände egentligen, den där gången för länge sedan? Bra miljöer och ruggigt läskig."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter Kultur, Lördagen den 24:de April 2015

Se även:
http://boklysten.blogspot.se/2015/05/murder-bag.html
http://www.bokmalen.nu/2015/04/murder-bag-om-en-obekvam-polis-med-ett.html
http://www.dast.nu/recension/murder-bag
http://bokboxen.blogspot.se/2015/04/tony-parsons-murder-bag.html?utm_source=bokbloggarse&utm_medium=referral&utm_campaign=Bokbloggar.se>br> http://wettergrens.blogspot.se/2015/03/riktigt-bra-deckare-till-pask-1.html