Bläddra

Natten undrar vem jag är

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Natten undrar vem jag är

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Som kriminalförfattare debuterade Fredrik Ekelund debuterade som kriminalförfattare med Nina och sundet, som nominerades till årets kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Natten undrar vem jag är är hans sjätte roman med Hjalmar Lindström och Monica Gren från Länskrim i Malmö.

Här några recensioner av Natten undrar vem jag är:

Dagens Nyheter: "Han ställer de olika gruppernas perspektiv mot varandra så att de blir besynnerligt lika, som om skräcken i grunden bara har ett ansikte.

Sydsvenskan: "Porträttet av Malmö är kärleksfullt."

Nisse Scherman, blogg: "Det här är en fantastisk roman Fredrik Ekelund balanserar sin historia på en smal och vass egg."

Hjalmar Lindström är en erfaren polis på Länskrim i Malmö. Tillsammans med sin kollega Monica Gren har han god insyn i Malmös undre värld, där knark säljs, ungdomar mördas och gängen värvar allt yngre medlemmar, inte bara på Rosengård utan även i det mindre Kroksbäck. I Kroksbäck bor Omar Ibn-Khaled från Irak med sin familj. Han driver Aladdins Livs i ett villakvarter nära Kroksbäck och har tvillingsönerna Samir och Abdullah. En vinterkväll ser Omar och hans familj, från balkongen i sitt höghus, ett brutalt överfall, kanske ett mord.