Bläddra

Navigera genom stormarna

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Navigera genom stormarna

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
Hur ska man förstå sina känslor när de verkar helt obegripliga? Ska man verkligen lyssna på dem när de bara ställer till det för en? Vad gör man om man stressar upp sig när man ska försöka slappna av? Eller hur kommer man loss ur skam när man skäms för att man skäms? 

Att förstå sig på sina känslor kan vara svårt för alla; har du en npf-diagnos kan det vara ännu knepigare. Känslorna kan komma med enorm kraft, eller kan vara svåra att få tag på. De kan skifta i rasande takt eller tvärtom kännas svåra att bryta. Det kan vara svårt att förstå varför de sköljer över en och svårt att riktigt kunna svara på frågan ”hur mår du?”. 

I boken svarar elva forskare och kliniker som arbetar med psykologisk behandling på frågor från personer med npf i intervjuer som återberättas av författaren. Förutom det stora området känslor som belyses ur en rad aspekter så återfinns teman såsom ångest, skam, stress, mening, återhämtning och medkänsla. 
Ämnen som hanteras i boken:
  • Känslosmitta
  • Hormoner
  • Emotionell instabilitet
  • Sömn, mat och rörelse
  • Emotionella triggers
  • Medkänsla
  • Intuition
Boken ingår i Stöd i vardagen – ett Arvsfondsfinansierat projekt som drivits 2018–2021 av Attention Stockholms lokalförening, en del av Riksförbundet Attention. Syftet med projektet är att bidra till ökad självkännedom och mer meningsfulla relationer för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Nicole Wolpher är socionom med grundläggande utbildning i psykoterapi samt certifierad bildterapeut. Hon lever med adhd samt har arbetat och engagerat sig i brukarrörelsen sedan 2009 med fokus på frågor kring neuropsykiatri, självskadebeteende och antidiskriminering.