Bläddra

Neneh Cherry : Raw Like Sushi

Kategorier: Konst Musik Musik: stilar och genrer Musikhistoria Populärmusik

Neneh Cherry : Raw Like Sushi

Kategorier: Konst Musik Musik: stilar och genrer Musikhistoria Populärmusik
Albumserien är en hyllning till den svenska musikhistorien och albumet som format. Bok #1 i serien handlar om Neneh Cherrys Raw Like Sushi.

Utanför Sverige hade hiphopen varit etablerad sedan länge, om än mer i form av festmusik på gatorna än en storindustri. 1979 blev The Sugarhill Gangs ”Rapper’s Delight” en stor hit och i mitten av åttiotalet hade genren börjat förgrena sig och blandas upp med andra musikstilar. Antalet kvinnor inom hiphopen var dock fortfarande lågt, även om Salt-N-Pepas ”Push It” plockats upp av de radiokanaler som tidigare varit motvilligt inställda till genren. Men med sin blandning av rap, pop och postpunk slog ”Buffalo Stance” ned som en bomb och öppnade på många håll allmänhetens dörrar till hiphopen.

Anna Bäfverfeldt, född 1979 i Nacka utanför Stockholm, är förlagsredaktör, listentusiast, ljudkompositör och grundare av krautrocknästet Klubb Hallogallo. När Raw Like Sushi släpptes var hon tio år och ägde två album av John Farnham. Sedan dess har samlingen blivit lite mer blandad, men kärleken till varje skiva är fortfarande lika stor.