Bläddra

Ny start – i samhället Arbetsbok

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Ny start – i samhället Arbetsbok

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Ny start - i samhället Arbetsboken innehåller aktiverande uppgifter, autentiskt material såsom blanketter, avtal samt hörövningar till varje text.

Ny start - i samhället är en fristående fortsättning på Ny start 1 och 2. Materialet som främst riktar sig till sfi-deltagare på C-nivån, tar upp sociala situationer som sträcker sig från den egna bostaden till förberedelser för ett jobb. Vi får följa bokens huvudpersoner som bland annat söker en lägenhet, åtgärdar fel i bostaden, köper på avbetalning, sopsorterar, fyller i flyttanmälan, kontaktar polisen eller ringer 112.

I bokens senare del är kursdeltagare på väg ut i arbetslivet och gör praktik på olika arbetsplatser. Jobbansökan, intervjuteknik och CV tas upp även upp. I Ny start - i samhället finns även svårare texter som heter Extra. I de svårare texterna kan eleven läsa om äldre personer som berättar om sina upplevelser kring gårdagens boende, skola och arbete.

Till Ny start - i samhället finns även en lärarhandledning där råd och tips ges, förslag på grammatiska moment, kopieringsunderlag, "Testa dig själv" och facit till arbetsbokens uppgifter.