Bläddra

Nycklar i hundträningen

Kategorier: Djur och natur Hundar Hundar: träning och lydnad Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Nycklar i hundträningen

Kategorier: Djur och natur Hundar Hundar: träning och lydnad Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Nycklar i hundträningen vänder sig till hundägaren i vardagen. Nycklarna är knep som leder hundträningen vidare. Ibland för att bryta etablerade oönskade beteenden, andra gånger kan några råd inför nyinlärning leda i rätt riktning. Nycklarna öppnar dörrar när samspelet och samarbetet med hunden behöver finna nya vägar för att komma vidare. Det handlar om att få nya sätt at tänka i hundträningen.

Helena Ulvatun är utbildad hundinstruktör sedan 1993 och har levt med hundar i HUNDra år, om man räknar ihop alla levnadsår hos hennes hundar. Varje hund har och har haft sina behov och olika personlighet. Hundlivet är en nära relation där man lär känna varandra och skapar förväntningar, såväl hund som ägare. Helena har genom många år med sin egen hundflock och som tränare för andra hundägare, lärt sig hur knutar kan lösas upp och nya goda förväntningar skapas hos ägare och hund. Det är det som den här boken handlar om.


Flockfokus™ är Helena Ulvatuns tränings-metod där hunden lär sig att vara uppmärksam på sin ägare. När hunden har flockfokus vet den att ägaren ser till att omvärlden inte tränger sig på och blir mer avslappnad. Att beskriva hur man når dit är ett syfte med nycklarna i den här boken.


Idag driver Helena företaget MedHund i Roslagen som erbjuder kurser, privat träning och beteendeutredningar. Verksamheten startade 2004 och finns i Norrtälje, norr om Stockholm.