Bläddra

Öbarn

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Öbarn

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

"Att Öbarn är Hannes Fossbos debut som författare är svårt att tro." - Aftonbladet

"Makalöst välskriven, med en enorm mängd träffande detaljer..." - Arbetaren

"Öbarn skildrar ett Sverige som vi inte längre känns vid, om vi någonsin upplevde det. En fin debut, tonsäker och lovande." - Barometern "

Berusad folklore... Ger en bild av ett välfärdssamhälle i upplösning, där Konsums blåvita lågprisserie i badrumsskåpet framstår som ett socialdemokratiskt popkonstverk." - Expressen

"En medryckande romandebut." - SvD  

-------

Våren 1991, en underbar tid att vara svensk. Carola vinner schlagern, Sundin snurrar upp Fetisov i hockey-VM och en pappa styr träsnipan med säker hand. Förutom den där gången när han är så full att han dundrar rakt in i slussportarna i Hammarbykanalen. Harry växer upp i en övärld där de flesta farsor är alkisar, många morsor också för den delen. Värmdö på nittiotalet är en vild och sjavig plats där man bor i en ombyggd sommarstuga och kör runt i en Volvo 142:a med biljardboll på växelspaken. Under åren efter att Harry förlorar sin pappa börjar han själv att köra längs Värmdös småvägar i allt högre hastighet.

Öbarn är en roman om klasstillhörighet och missbruk, om gamla båtar och nya pengar, om Kalle Anka och Chevy Chase, och om att till slut själv bli pappa och se bråddjupen öppna sig i en iskall öl direkt efter lämning på förskolan.