Bläddra

Olyckan

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Olyckan

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
"Med kinderna svidande av sol och vind, fuktig nacke och sammanbitna käkar, trampar han av alla krafter. Det handlar inte om att tävla eller slå rekord, bara om farten, hänförelsen, känslan av att fara fram på den lilla landsvägen. Milo är som berusad av barnslig förtjusning, av glädje, av lätthet, berusad av lycka - en sekund före smällen skrattar han fortfarande med vidöppen mun medan han trampar. Sedan går allt i kras."

En sommareftermiddag ramlar tolvårige Milo av cykeln, skadas allvarligt och hamnar i koma. Medan han vårdas på sjukhus börjar relationerna i familjen krackelera. Hemligheter som legat begravda i åratal bubblar upp till ytan och sprickorna av sorg, svagheter och missförstånd blir allt större. Långsamt visar det sig att Milo är navet i familjen och den enda som alla älskar villkorslöst. Men är kärleken till Milo tillräcklig för att kunna hålla ihop familjen?

Olyckan är ett gripande skildring av en familj som skakas i grundvalarna och måste hitta nya vägar till förlåtelse och försoning. En berättelse om något ont som trots allt för med sig något väldigt gott.

Tips! Boken innehåller bokcirkelfrågor!

Valérie Tong Cuong arbetade med kommunikation innan hon började skriva på heltid. Hon har hitintills gett ut sju romaner och ett stort antal noveller. Sekwa har tidigare gett ut Mirakelverkstaden 2014.

"Valérie Tong Cuong kan konsten att på ett skrämmande sätt skapa en intrig som överrumplar läsaren. I ett virrvarr av lögner och hemligheter ger hon oss med Olyckan en välbehövlig lektion i medmänsklighet." LE FIGARO

"Hon förtrollade oss redan med Mirakelverkstaden, men nu sätter hon ribban ännu högre. I Olyckan utforskar Valérie Tong Cuong de underjordiska vägarna till förlåtelse, och resultatet är en bok som vibrerar av både skärpa och livfullhet." LEST RÉPUBLICAIN