Bläddra

Orlanda

Kategorier: Fiction: inspired by or adapted from Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Orlanda

Kategorier: Fiction: inspired by or adapted from Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Kort beskrivning av romanen (baksidestext)

Bli en annan. Leva genom en annan identitet, en annan kropp, äventyr, passioner, förbjudna lustar ... den här drömmen som kanske de flesta av oss någon gång har haft gör Aline, en ung universitetslärare med ett (alltför) välordnat liv, till verklighet när hon av en slump får syn på den unge snygge Lucien.

Och det omöjliga äger rum: en del av henne, hennes maskulina sida, överger hennes kvinnokropp för den unge, vackre främlingen. Hon blir Lucien och Aline.

Författaren döper den nya karaktären till Orlanda.

Vi får sen följa hur Aline dras med, som vittne och aktris, i en karusell av äventyr och situationer, ömsom berusande ömsom lustiga, där hennes hemliga lustar så småningom kommer att avslöjas ...

Kort om Jacqueline Harpman

Jacqueline Harpman (1929–2012), populär och välkänd fransk-belgisk författare till ett trettiotal romaner, novellsamlingar och dramer. Utbildad och praktiserande psykoanalytiker med ett antal publicerade artiklar i Revue Belge de Psychanalyse. Uppvuxen i Bryssel och Casablanca.

För romanen Orlanda tilldelades hon 1996 det prestigefulla Prix Medicis.

Kort om Bokförlaget Limoa

Limoa är ett bokförlag som specialiserar sig på franskspråkig litteratur i svensk översättning. Fokus ligger framförallt på ”la francophonie” det vill säga litteratur skriven på franska men med sitt ursprung utanför den franska metropolen.

Jacqueline Harpmans Orlanda (1996), en replik på Virginia Woolfs berömda roman Orlando, är den första roman som Limoa ger ut.

Förlaget har sitt kontor i Stockholm och grundades 2019 av Maria Snårelid, doktor i franska. Förlagets namn är hämtat från den fonetiska transkriptionen av “Lis-moi”, vilket betyder “Läs mig”.