Bläddra

På världsomsegling med Ariel IV : Ett familjeäventyr

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

På världsomsegling med Ariel IV : Ett familjeäventyr

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Birgitta och Eric sålde villan, lämnade sina jobb och köpte en båt. Tillsammans med sina tre pojkar, Christian 16 år, Rasmus 11 och Jens 9, gav de sig iväg på en jordenruntsegling. I tre år var de ute. Nu är de hemma igen och berättar om sitt familjeäventyr.

Vi ville leva aktivt och själva bestämma livets riktning. Vi ville pröva att överskrida våra egna gränser och leva under andra villkor. När stormen ryter eller när vi faktiskt bara är, utan stress eller prestationskrav. Vi ville uppleva nya situationer och lära känna människor med andra värderingar. Vi seglade inte som en flykt från ekorrhjulet. Vi seglade för vår familj, för att ha tid med barnen och varandra. Vi seglade för en spännande utmaning, ett livsäventyr. För upplevelser av natur, hav, dykning, bad, sol och värme. Vi seglade för att hitta lugn och ro. För drömmars skull och för nu eller aldrig.

Resrutt: Råå Helsingör. ShetlandSpanien. SpanienPorto Santo. Porto SantoKanarieöarna. Över Atlanten. Kap VerdeVästindien. Tobago och Trinidad. Till ett nytt hav; från Venezuela till Las Perlas, via Panamakanalen. Till Galapagosöarna. Över Stilla havet till Sällskapsöarna i Franska Polynesien. SamoaNya Zeeland. Nya Kaledonien. Vanuatu. Australien. Indonesien. SingaporeThailand. Sri LankaOman. OmanSudan. SudanMedelhavet. SuezSines. SpanienKielkanalen. KielkanalenRåå.

Det känns som om vi har blivit delaktiga i hela världen och har vänner överallt. Den rädsla vi bar med oss hemifrån för hajar, krokodiler, stormar, pirater och andra farligheter har vi betvingat efterhand som vi fått kunskap och lärt oss förstå hur man ska handskas med olika situationer./.../

Aldrig någonsin har jag varit så stolt över mig själv, som när vi tog beslutet att våga ge oss iväg. Att våga ta barnen ur skolan och från sina kompisar. Att våga sälja huset och lämna jobben. Om möjligt är vi ännu stoltare och också himla glada, när vi nu kommit hem.

Birgitta Boye-Freudenthal har skrivit texten. Hon är nu tillbaka på sin arbetsplats på Kulturförvaltningen i Helsingborg. Eric Boye har fotograferat och arbetar som läkare. Rasmus och Jens går på högstadiet och Christian i gymnasiet han har nyligen köpt en egen båt, en folkbåt i trä.