Bläddra

Par i beteendeterapi : förhållningssätt och metoder

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Klinisk psykologi Medicin och omvårdnad Psykoterapi

Par i beteendeterapi : förhållningssätt och metoder

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Klinisk psykologi Medicin och omvårdnad Psykoterapi
Köp här

Att arbeta med par ställer psykoterapeuten inför helt nya utmaningar. Den här boken ger teoretisk kunskap och praktiska instruktioner för att hjälpa par med relationssvårigheter. Metoden som presenteras utgår från den så kallade tredje vågens beteendeterapi och betonar vikten av acceptans.

Ur innehållet
Boken visar hur bedömningen går till och hur behandlingen genomförs. Den ger också fylliga beskrivningar av acceptans- och förändringsstrategier och arbetets olika faser illustreras med hjälp av fallbeskrivningar och dialoger.
Par i beteendeterapi är den första boken som presenterar metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) på svenska. Den vänder sig till KBT-behandlare som vill börja arbeta med par och till behandlare som redan arbetar med parterapi och vill öka sin kunskap om hur man kan göra det ur ett inlärningsteoretiskt perspektiv. Boken är även lämplig som kurslitteratur under utbildning.

Om författarna
Therese Anderbro är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare i KBT och med. dr.Liv Svirsky är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare i KBT och författare.

Sagt om boken
"Jag kan inte tänka mig några som bättre än de kan introducera metoden för svenska kliniker."
Ur förordet av Andrew Christensen, en av grundarna till IBCT

"Boken är mycket tydligt och pedagogiskt upplagd, behandlingen beskrivs med hjälp av välskrivna fallexempel och efter varje kapitel hittar man en sammanfattning av de viktigaste punkterna. [...] Jämfört med de engelskspråkiga böcker i ämnet som tidigare funnits på marknaden anser jag att denna bok faktiskt är bättre. Tydligare, mer välskriven och med ett mycket högt instruktionsvärde."
Dan Katz, Psykologtidningen 140226

"Texten rymmer många konkreta och ofta utförliga fallsituationer och i några bilagor finns ett antal detaljerade formulär som kan användas vid en bedömning av en relationsproblematik. Sammantaget utgör boken en välformulerad och pedagogiskt upplagd genomgång av metoden som är till nytta för målgruppen, som utgörs av terapeuter som arbetar med KBT och som kan tänka sig att arbeta med par."
Björn Nilsson, BTJ häftepos 14108249

Bilagor
Bilagorna öppnas som pdf: bilagorna till boken  Par i beteendeterapi