Bläddra

Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom

Kategorier: Medicin och omvårdnad
Köp här

Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom

Kategorier: Medicin och omvårdnad
Köp här
Nu kommer den första boken i en serie översättningar, den första och mest drabbande sanna Patient av Ben Watt, ena hälften av popduon Everything But the Girl. Sann, inte för att Patient är den sanna berättelsen om vad som händer när en ung människa drabbas av en mystisk och livshotande sjukdom, utan för att boken är skriven med en sådan osentimental lyrisk kraft. För att han är en författare som vet att förvalta sitt dramatiska sprängstoff med mästerlig distans och gripande ironi.

Kvällen innan Ben Watt ska i väg på USA-turné blir han häftigt sjuk. Läkarna misstänker hjärtattack, men det är ingen hjärtattack. Efter ett oräkneligt antal undersökningar visar det sig att han har drabbats av en mycket ovanlig och svårbehandlad sjukdom med ohyggliga symtom, Churg-Strauss Syndrom.

Ben Watt beskriver hur hans förvirring och rädsla växer, hur linjen mellan dag och natt, medvetande och medvetslöshet suddas ut, hur han under sjukdomens gång ser sin barndom och sin familj i ett annat ljus än han tidigare gjort.

Ben Watt föddes 1962 i London. Han är musiker, producent och dj, mest känd från bandet Everything but the Girl. Hans prisbelönta bok Patient är hans första och hittills enda bok.

Pressröster

»Ben Watts självbiografi är ett starkt litterärt dokument över en livshotande sjukdom. Här finns utrymme för både humor och sorg. För smärta och glädje.[...] Detta är en självbiografi med helande kvaliteter.«
Mats Kolmisoppi, Helsingborgs Dagblad

»Ben Watt kan verkligen skriva. Han fångar hela traumat med en mjuk, sakpoetisk uppmärksamhet som gör det till ett långsamt äventyr att nästan dö.«
Pia Bergström, Aftonbladet