Bläddra

Pekoralisterna

Kategorier: Humoristiska romaner Modern och samtida skönlitteratur Satir och parodier Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Pekoralisterna

Kategorier: Humoristiska romaner Modern och samtida skönlitteratur Satir och parodier Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
När 30-åriga Hadrian läser boken Walden – och gång på gång hör talas om den mytiska festivalen Burning Man – blir han beredd att offra allt för att hitta sitt ”sanna Jag”. Samtidigt jobbar 24-åriga Bella hårt med att formge sig själv – med de rätta åsikterna, de snyggaste psykiatriska diagnoserna och de mest avundsvärda passionerna.

De lever i ett Stockholm fullt av kategoriska genuskonnässörer och projektledare klädda som uteliggare – där det enda som räknas är att brinna för något. Men Hadrian och Bella har absolut ingenting de brinner för.

Det här är en absurd samtidsberättelse om två urspårade individer, ett maniskt sökande efter en mänsklig kärna och en generation besatt av självförverkligande.

I Pekoralisterna går humorn och svärtan hand i hand – hela vägen till en fyr i norra Tyskland.


Leo Hallerstam (född 1986) har en bakgrund som skådespelare och copywriter. Han har studerat litterär gestaltning vid Skrivarakademin i Stockholm och 2015 gjorde han en nyöversättning av Rainer Maria Rilkes klassiker Brev till en ung poet.

Frida Ivansson (född 1987) har studerat juridik vid Lunds Universitet och har en examen från Journalisthögskolan i Stockholm. Hon arbetar idag inom PR.

De är båda uppvuxna i Stockholm och är nära vänner sedan många år. Pekoralisterna är deras första gemensamma roman.