Bläddra

Plåta svartvitt

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst Särskild fototeknik
Köp här

Plåta svartvitt

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst Särskild fototeknik
Köp här
Nu när du har köpt den där fantastiska nya digitala systemkameran, behöver du en bok som går längre än kamerans handbok och som hjälper dig att ta lysande bilder. Den här boken hjälper nybörjarfotografer och de som har kommit lite längre att tillägna sig grunderna och ta fantastiska bilder.

Proffsfotografen John Batdorff börjar med grunderna, däribland komposition, ljus, kontrast, exponering samt när man ska välja svartvitt. Han behandlar alla de viktigaste kamerafunktionerna (oberoende av vilken sorts digital systemkamera du har) som påverkar bilden, däribland möjligheterna att frysa eller förmedla rörelse via slutartiden samt det direkta sambandet mellan bländare och skärpedjup.

När du väl har tagit de där pangbilderna, tar dig John stegvis igenom proceduren med att konvertera färgbilderna till svartvitt i Adobe Photoshop Lightroom med hjälp av lättanvända förinställda funktioner. Han går också igenom de förbättringar och funktioner som kan läggas till med Nik Silver Efex Pro från förinställningar till kontrollpunkter med U-Point Technology.

  • Följ med din vänliga och kunniga guide och lär dig att:
  • Se i svart och vitt genom att förstå kontrast, struktur och ljus
  • Använda de bästa metoderna för att skapa fantastiska svartvita actionbilder, landskapsbilder och porträttfoton
  • Skapa ett eget digitalt arbetsflöde genom efterbehandling i Lightroom, och gå sedan vidare med Nik Silver Efex Pro
  • Dela med dig av dina bilder och presentera dina verk på nätet
Och när du väl har tagit bilden, se till att den syns! Gå med i bokens Flickr-grupp, lägg dit dina bilder och diskutera hur man använder kameran för att ta fantastiska svartvita bilder på flickr.com/groups/blackandwhitefromsnapshotstogreatshots.

John Batdorff är prisbelönt natur- och resefotograf som delar sin tid mellan Chicago och Montana. Han har också skrivit boken Nikon D7000: From snapshots to great shots och är medförfattare till Composition: From snapshots to great shots. Hans svartvita bilder har visats på National Museum of Wildlife Art i Jackson Hole, Wyoming. Han leder också seminarier om svartvitt-fotografering och handleder andra blivande fotografer. John älskar friluftsliv och resor, och delar med sig av sina bilder till andra. Se hans arbete och läs hans populära fotoblogg på batdorffphotography.com