Bläddra

Pojken på bron

Kategorier: Science fiction Skönlitteratur
Köp här

Pojken på bron

Kategorier: Science fiction Skönlitteratur
Köp här

 

Fristående prequel på succéromanen Flickan med gåvorna!

 

I ett land paralyserat av skräck, omgivet av en ödelagd värld, lever en extremt intelligent femtonårig pojke: Stephen Greaves. Landets invånare tror att han kan rädda dem från det som vakar utanför rikets gränser. Så de öppnar grindarna till världen, och släpper ut honom. Ut till de hungriga.

 

Det är nu tio år sedan smittan spred sig som en löpeld och förintade stad efter stad. I ett försök att hitta ett motgift ger sig en bepansrad grupp forskare ut på en resa. De färdas bland horder av monster vars aptit vaknar till liv så fort de känner doften av människokött. Med på resan finns Stephen, och tillsammans gör de snart en upptäckt: en grupp förvildade barn, till hälften monster, till hälften mänskliga. Kan de vara nyckeln till ett botemedel?

Pojken på bron är en fristående prequel till M.R. Careys genombrottsbok Flickan med gåvorna [2016], som också filmatiserats med Glenn Close i en av rollerna.

 

"En värdig uppföljare till en av de bästa zombieböckerna i mannaminne." TOR.COM

 

"En bladvändare som griper tag och behåller greppet om läsaren till slutet. En skrämmande och tankeväckande gestaltning av var gränserna för det mänskliga går." Mats Rosén, BTJ

 

"Skrämmande känsloladdad bladvändare." KIRKUS REVIEW

 

"Omöjlig att lägga ifrån sig." IRISH TIMES

 

"Otroligt spännande." BINA S BOOKS

 

"Gripande." BIMS BLOGG

 

M.R CAREY  är född 1959 i Liverpool. Han började som serietecknare (bland annat genom att göra en biografisk tecknad serie om Ozzy Osbourne) och har arbetat för både Marvel och D.C Comics.  Pojken på bron är hans senaste roman.