Bläddra

Prästens lilla kråka och andra noveller

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor

Prästens lilla kråka och andra noveller

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor

I den här andra novellsamlingen möter vi några olika personer som står inför ett besked eller som ska fatta något typ av beslut. Halmstad med omnejd är skådeplatsen även denna gång.

Beslutet överraskas Petter av ett regnoväder just när han flytt från sin flickvän. Hon har ställt ett ultimatum åt honom som han inte är helt bekväm med. Han söker skydd i caféet vid havet och där får han strax sällskap av en skränig småbarnsfamilj. En familj som även  står inför ett avgörande beslut.

Prästens lilla kråka möter vi en präst som ägnar sig åt en annorlunda form av äktenskapsrådgivning. På ett konstruktivt sätt ser han till att hjälpa männen i byn som har bekymmer med sina fruar. Ett snöoväder har dragit in över samhället och en liten flicka trotsar vädret i sin kamp att hitta en speciell gravplats på den översnöade kyrkogården. En kråka håller henne sällskap.

Svart eller vitt råkar Anna köra på något vid en korsning mitt inne i stan. Chockad och rädd kliver hon ur bilen för att undersöka vad som hänt. Strax dyker det upp två vittnen, Peter, författaren som är på väg till ett konditori för att skriva och den äldre damen Margareta med sin rullator som äntligen får uppleva lite action på sin gata.

I Tänk om får Manda ett brev från Mammografimottagningen som vänder upp och ner på tillvaron för henne. Det hon inte känner till är att hennes sambo Max har egna upplevelser av cancer från ett tidigare förhållande. Frågan är om en cancerresa någonsin kan sluta lyckligt?