Bläddra

Psykologen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Psykologen

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

EN FÖRSVUNNEN MAMMA Henrys mamma försvann. Fem år har gått, men saknaden plågar honom fortfarande. De hade en komplicerad relation, men plötsligt försvann hon. Nu vill Henry ta hjälp av sin frånvarande pappa för att hitta svaren.

EN VILSEN MAN Det är för mycket känslor i Henrys liv. Han känner för människor han inte borde känna för, han plågas av ångest på jobbet. För att komma vidare söker han stöd av en terapeut, som visar sig ha en skruvad världsuppfattning. Mörkret kommer allt närmare. 

EN OBEHAGLIG SANNING För att hitta sanningen kring sin mammas försvinnande måste Henry först ta itu med sig själv. Men när han hittar en gammal låda från sin mammas lägenhet börjar han nysta i det förflutna igen. Men vill han verkligen veta sanningen? Psykologen är en tät relationsroman om ensamhet och saknad. Det är en berättelse om familjerelationer, om hemligheter och att hitta tillbaka till rätt spår i livet.

Boken är Martin Falkmans tredje.

"På rafflande prosa tar Falkman läsaren med i en berg-och-dalbanefärd. Det är mörkt, spännande och oförutsägbart. En riktig bladvändare!
Mattias Edvardsson, författare

Framför allt är det porträttet av Henry som är ovanligt bra och genomtänkt: en hjälplös man med för mycket känslor, som har svårt att hitta både vänner och partner / / sista sidan läste jag om flera gånger.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Birgitta träder fram i dagboksanteckning- ar från tiden före försvinnandet. Och det är här som den här boken trycker ner mitt huvud under vatten / / för jag har aldrig läst en så drabbande beskrivning av vilken sorg det är att misslyckas som människa och att misslyckas som mor.
Karin Cellton, LitteraturMagazinet