Bläddra

Que n’ai-je (franska och arabiska)

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Que n’ai-je (franska och arabiska)

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Diktsamlingen är både på franska och arabiska.

Denna diktsamling innehåller ett antal korta och subtila dikter som representerar speciella tidpunkter i poetens liv. Dikterna framkallar en känsla av nostalgi, barndomsminnen eller sorg över det förflutna och vad som aldrig blev. Samlingen lyfter också saker som ligger poeten varmt om hjärtat. Exempel på dessa är naturen, snön, himmelen, gryningen samt reflektioner av omgivningar och ljus på lugnt vatten.

Poeten delar med sig av händelser av speciell karaktär som har rotat sig fast i hans minne. Författaren beskriver lyckan som han upplevde som barn när han cyklade med vinden i ryggen och gick promenader med hundvakter i gryningen. Läsaren får följa med på en resa i skogen och den rädslan som den väckte i författaren som barn. I dessa berättelser skildrar Jean-Claude Martha också drömmarna som aldrig slog in. Han berättar också om sin dödsångest på ett humoristiskt sätt som är utmärkande för honom.

I boken förmedlar han ett budskap som uppmanar oss att reflektera över vår brist på omtanke och sympati för andra människor och för vår värld.