Bläddra

Rebeccas blod

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Rebeccas blod

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
David Lehman hade redan innan isen smält i whiskyn den kvällen bestämt sig nu fick det vara slut på förnedringen! Trakasserierna måste få en ände, han stod inte ut längre. Han skulle gå till Vikens hamn, till stället han tidigare sett ut. Beslutet att ta sitt eländiga liv var sedan länge oundvikligt.

Johnny Mattson hade handlat de förnödenheter han ansåg sig behöva. Han är den typen som utan att tveka skulle njuta av att driva någon som David över kanten. Johnny brukar skjuta prick på smådjur för skojs skull.

Rebecca Ernfridsson har länge engagerat sig hårt i kampen mot kvinnomisshandel. Tillsammans med väninnan Viola Malmborg driver hon i Viken skyddsboendet Kvinno­borgen. En kringbyggd skånegård på vägen ner mot hamnen.

David visste inte mycket om verksamheten, och kände inte Rebecca. Han brydde sig heller inte ett dugg om att Kvinnoborgen var ovanligt dunkelt upplyst denna kväll. Det var ljuset som skrämde honom strålkastarna från en svart pickup som plötsligt svängde upp på infarten. David sökte instinktivt skydd i buskagen intill, förnedrad över sin egen rädsla.

Föraren släckte strålkastarna men lämnade inte pickupen, väntade i bilen med motorn igång. Väntade på vad?

Innan midnatt detta dygn svär David på att han aldrig skall behöva se Rebeccas blod flyta igen!