Bläddra

Reliken : stjärnornas budbärare

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers

Reliken : stjärnornas budbärare

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Om Martin tror att sommarjobbet i Vela kyrka kommer att bli långtråkigt misstar han sig. Han sköter sitt jobb men finner en rad föremål som är mycket äldre än kyrkan själv. Samtidigt får han en krypande känsla av att vara iakttagen. Martin upptäcker en hemlig relikgömma, och omedveten om faran börjar han nysta i mysteriet. Med sanningen inom räckhåll inser han dock, att det som började som ett nyfiket sökande, har utvecklats till en desperat jakt där ett misslyckande innebär döden.

Från de mörka gravvalven under Vela kyrka, via Roms djupaste katakomber och vidare ut över de snöklädda Alperna fortsätter jakten, men tiden är på väg att rinna ut.

Vad är det för hemlighet som bevarats så länge och som människor ljugit, krigat och dött för under femhundra år?
Hur kan en spansk 1500-talsprästs ödesdigra beslut slunga iväg en artonårig sommarjobbare på en vildsint jakt över fyrahundra år senare?
Och den svåraste frågan av dem alla: är mänskligheten redo för Den Stora Sanningen?

***

Håkan Mattsson har tidigare skrivit både skräcknoveller, barnböcker och en humoristisk roman. Reliken Stjärnornas budbärare är hans första spänningsroman och den första delen i serien om Martin och Lovisa.

Håkan jobbar till vardags som kyrkvaktmästare och han hittar mycket av sin inspiration i dessa miljöer.

Kyrkor är spännande platser. Det finns massor av lokala skrönor att ta del av och spännande inventarier att upptäcka i dessa fantastiska miljöer. Oräkneliga livsöden som lämnat spår efter sig genom historien. Jag samlar på dessa och om inspirationen infinner sig så skriver jag. Så kom Reliken till, och förhoppningvis blir det fler böcker så småningom.