Bläddra

Robin åk 1 Läsebok vit Hjälp, en robot!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk

Robin åk 1 Läsebok vit Hjälp, en robot!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Berättelserna om roboten Robin och barnen Molly och Elton är både roliga och tänkvärda. Handlingen utspelar sig dels i vardagsmiljö med skola, kompisar och de problem som kan uppstå där, dels i fantasimiljöer där allt kan bli verkligt när Robin är med. 

I Hjälp, en robot! får Molly en ny granne, Elton. De är inte så bra kompisar för Elton vill alltid tävla och det vill inte Molly. Mollys pappa är uppfinnare. En morgon vaknar hon av det står en robot bredvid hennes säng. Efter den dagen blir inget sig likt … 

De vardagsnära händelserna lyfts fram i lärarguiden för vidare samtal med eleverna. Till varje kapitel finns fyra intresseskapande bilder som kan användas vid bildpromenaden. Samtalet ger förförståelse för innehållet genom det visuella stödet och är ett utmärkt tillfälle för elever med annat modersmål att lyssna på och lära sig hur vårt språk låter och används. En av bilderna i varje kapitel innehåller många föremål/företeelser som har aktuell bokstav i ordet och eleverna älskar att försöka hitta allt som gömmer sig i bilden. Orden kan sedan användas för ljudanalys och stavning. 

Vit nivå har minst textmängd och pratbubblor i alla kapitel samt en inläst sammanfattning av berättelsen i QR-koderna på varje sida. Den passar elever som har språkliga utmaningar eller svenska som andraspråk.