Bläddra

Robin åk 2 Läsebok blå Kolla en tidsmaskin!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk

Robin åk 2 Läsebok blå Kolla en tidsmaskin!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Berättelserna om roboten Robin och barnen Molly och Elton är både roliga och tänkvärda. Handlingen utspelar sig dels i vardagsmiljö med skola, kompisar och de problem som kan uppstå där, dels i fantasimiljöer där allt kan bli verkligt när Robin är med. 

 

Äventyren med Robin, Molly och Elton fortsätter i boken för årskurs 2, Kolla, en tidsmaskin! Mollys pappa har uppfunnit en rymdraket och skickar ut Robin i rymden. Robin berättar allt han har varit med om så Molly och Elton vill också åka med raketen. En gång håller raketen på att krascha och Robin hjälper till att laga den. Men frågan är om det blev riktigt rätt? Robin påstår plötsligt att raketen har blivit en tidsmaskin istället. Om det är sant, kan i så fall Molly och Elton med hjälp av den lösa mysteriet med den gamla tantens skatt? 

 

Blå nivå innehåller en begränsad textmängd och en fortsatt enkel meningsbyggnad. Den passar elever som kan läsa kortare texter på egen hand. 

 

I Bingel kan eleverna sedan på egen hand arbeta vidare med ytterligare uppgifter kopplade till läsförståelse och språkligt arbete.