Bläddra

Romerska nätter

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Romerska nätter

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här
Martin Glaz Serup är poet, barnboksförfattare och kritiker, född 1978 i Köpenhamn. Han debuterade 2002 med Shylas ansigt och har givit ut ytterligare sex diktsamlingar och sju böcker för barn. I det akademiska arbetet Relationel poesi, 2013, diskuterar han den nordiska, konceptuella poesins politiska potential. 10TAL Bok introducerade honom 2012 på svenska med Marken i översättning av Stewe Claeson.

Stewe Claeson är romanförfattare, poet och översättare från norska, danska, tyska och engelska. Hans senaste roman, Komma nära, gavs ut och hyllades av kritiker i augusti 2014. Han är aktuell med sin tolkning av den norska poeten Gro Dahle i Hundra tusen timmar på 10TAL Bok, 2014.

”En av Nordens mest spännande författare"
Vetlanda-Posten

”Glaz Serup tycks vilja skapa ett försök att både formulera sin samtid, den samtid som nu finns angiven med både tid och rum, men också häva sig förbi den begränsningen.”
Helsingborgs Dagblad

"Med uppriktig, kommunikativ tydlighet påvisas människans sårbarhet i tillvaron och livsförståelsens ständiga process […] En mycket intressant och läsvärd bok.”
Bibliotekstjänst