Bläddra

Röster och ekon : Gunnar Eriksson med egna ord

Kategorier: Konst Körmusik Musik Musik: stilar och genrer Musiker, sångare och grupper
Köp här

Röster och ekon : Gunnar Eriksson med egna ord

Kategorier: Konst Körmusik Musik Musik: stilar och genrer Musiker, sångare och grupper
Köp här

"Jag tycker att det som utmärker en musiker, eller i det här fallet en körledare, är att han inte vet hur man gör körmusik, utan han ägnar livet åt att utforska det." "För mig har körmusik varit ett sätt att förklara livet och att kommunicera med andra människor kring det som är sorgligt eller roligt eller intressant att berätta om."

Körledaren Gunnar Eriksson berättar om sitt liv och sin musik i synnerhet körmusik. Jan Lennart Höglund, bland annat tidigare producent på Sveriges Radio P2, som känt Gunnar sedan 50-talet, samtalar med honom om de tidiga årens verksamhet i Svenska Missionsförbundet, men följer honom också fram till i dag. Martin Nyström, huvudkritiker för klassisk musik och opera på Dagens Nyheter, talar med Gunnar om hans konstnärliga ambitioner med utgångspunkt från en konsert 2015 med Rilkeensemblen. Dessa två nya intervjuer inramar tidigare publicerade intervjuer från olika tider och sammanhang. Gunnars egna texter, tre porträtt av betydelsefulla tonsättare i hans värld, Arne Mellnäs, Sven-Eric Johanson och Per Nørgård, samt förorden från de tre »ad lib-samlingarna« ger ytterligare bitar till bilden av hans musikaliska och konstnärliga värld.

Boken avslutas med en diskografi över de inspelningar på EP, LP, CD och DVD som Gunnar varit inblandad i sedan början av 1960-talet.

Röster och ekon är rikt illustrerad med foton och Gunnar Erikssons egna teckningar.