Bläddra

Så tänker en fotograf : komposition och bildbehandling i praktiken

Kategorier: Informationsteknik
Köp här

Så tänker en fotograf : komposition och bildbehandling i praktiken

Kategorier: Informationsteknik
Köp här
Har du någonsin velat hänga över axeln på en framgångsrik fotograf, under arbetet med att välja motiv i fält? Och få vara med när fotografen gör klart bilden i det digitala mörkrummet, hela vägen till utskrift? Och som samtalar med dig kring urval, genomförande och redigeringssteg? Och visar dig varje förbättring på skärmen?

I uppföljaren till sin framgångsrika bok Kreativ fotografi visar fotografen och författaren George Barr hur han tillämpar sina tankar och teorier i praktiken. Följ med honom när han letar efter ett lämpligt motiv, arbetar med vinklar, ljus och komposition, och sedan gör bilden till ett mästerverk med hjälp av Photoshop och olika kraftfulla plug-ins. George rättar inte enbart till bristerna i bilden, utan arbetar målmedvetet och omsorgsfullt med den tills resultatet motsvarar visionen och känslan som han vill förmedla.

Många kommersiella fotografer massproducerar bilder. Det gör inte George Barr. Han skapar fotografisk konst, med ett genomtänkt, lugnt och metodiskt arbetssätt som verkligen fungerar och som han gärna delar med sig av. Den här boken kommer att hjälpa dig att drastiskt förbättra dina egna bilder.

I den här boken lär du dig att:
  • hitta fotogeniska motiv
  • arbeta med motivet för att ta det längre
  • skapa nya kompositioner
  • välja saker att manipulera
  • använda ett effektivt arbetsflöde i Photoshop med ett fåtal verktyg
  • använda rätt plug-ins och handgrepp i Photoshop för varje bild
  • förbättra kontrasten i enskilda områden för extra stuns
  • sy ihop bilder och blanda fokus
  • konvertera till svartvitt och skapa abstrakta bilder

Om författaren

George Barr påbörjade sin fotografiska bana i hemstaden Calgary i Kanada redan som tolv-åring, först med en Zeiss Ikonta-kamera från 30-talet och mörkrummet i familjens källare, senare med mellanformat och 4 × 5-tums stor-format. Idag är han hängiven digitalfotograf. När George för sista gången stängde dörren till sitt mörkrum hade han hunnit bli en mycket skicklig kopist. Som få andra har han lyckats ta fram de gamla kvaliteterna från mörkrumstiden med den moderna tekniken. Numera skapar han bilder av yppersta klass med digitalkamera, Photoshop och bläckstråleskrivare.

George håller kurser och workshops, arbetar med gallerier och har fått sina bilder publicerade bland annat i Black and White Photography, Black and White, Focus, Lenswork och Outdoor Photography (brittiska upplagan). Han samlar en hängiven skara läsare till sina artiklar på fotosajten Luminous Landscape.

Till yrket är George familjeläkare med ett specialintresse för psykiatri, men hans allra största passion är konstfotografi.

George är också en driven pedagog och har instruerat medicinstudenter, patienter och foto-entusiaster, både som författare av nyhetsbrev och som lärare. George vågar tackla svåra ämnen som estetik, bildseende och komposition på ett sätt som är lättillgängligt, praktiskt och använd-bart för många.

Om DEXT
DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem.

dexterous: Skillful with ones hands; skillful in some specific thing; agile; flexible; able to move fluidly and gracefully, på svenska fingerfärdig, händig, skicklig.

Läs mer på DEXT.se