Bläddra

Sägnerna lever

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Sägnerna lever

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Agnes tillvaro är både inrutad och ganska dyster. Men allt förändras den dag Jon kommer instormande och berättar om hennes syster Sofias försvinnande. Allt prat om Andra sidan och världen bortom portalen gör Agnes förvirrad, det enda hon kan komma ihåg av då hon själv försvann är lösryckta fragment. För att få svar och för att hitta Sofia beger hon sig till den lilla ön i Mohultssjön, där portalen ska finnas. Färden genom den blir mer omtumlande än hon är beredd på och snart ställs hon inför utmaningar hon aldrig kunnat föreställa sig. Men hela tiden finns en känsla av att hon borde veta mer – borde minnas mer – om den här platsen. Och ju längre tid det tar för henne att lägga ihop pusslet av minnesbitar, desto större fara är Sofia i. Ska hon hinna rädda sin syster i tid?

Cecilia Johansson målar upp en spännande värld som blandar realism och fantasi i Sägnerna lever. Det är andra delen i serien om Agnes och Sofia som vi fick följa med över till Andra sidan i den första boken Den vilsna världen (2020).

Cecilia Johansson bor i Bjuv utanför Helsingborg, där hon föddes 1977. Hon är utbildad till distriktssköterska och har bland annat arbetat på ett sjukhus i Saudiarabien. Idag jobbar hon som skolsköterska. Inspiration till miljö och sägenomspunna karaktärer i serien om Andra sidan har hon hittat på Ivö – Skånes största ö.