Bläddra

Saknade poäng

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: bridge Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här

Saknade poäng

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: bridge Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här
Saknade poäng redovisar utförligt denna värderingsmetod i bridge, som kan användas i kombination med vilken budmetod som helst. Genom att räkna saknade poäng (som hp, fast tvärt om) kan ni hitta kontrakt som ni eljest skulle missa.

Denna bok vänder sig främst till de genomsnittliga klubb- och hemmaspelare som har ambitionen att bli bättre. I boken presenteras en metod som är tillräckligt precis för att ge goda resultat, men samtidigt så enkel att den inte fordrar alltför djupa studier och analyser.

Honnörspoängsberäkningen 4-3-2-1 fungerar bra på balanserade händer. På obalanserade händer blir den skalan dock inte speciellt rättvisande, inte ens om man försöker poängsätta sina fördelningsvärden. Finessen med att istället räkna förlorare, eller saknade poäng, är att de obalanserade händerna får en riktig värdering. En annan fördel är att metoderna kan kombineras med vilket budsystem som helst och fogas in steg för steg. Du kan t o m räkna saknade poäng, utan ens ha diskuterat det med partnern.