Bläddra

Sargassohavet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Sargassohavet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

»En av 1900-talets 100 bästa engelskspråkiga romaner.« | Time Magazine

»Det är ett verk som skakat om och förändrat perspektivet. En svindlande läsupplevelse.« | Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet

Sargassohavet utspelar sig i det tidiga 1800-talets Västindien, mitt i den förrädiska naturens överdådiga grönska. Antoinette Cosway gifter sig med den unge engelsmannen Edward Rochester. Men illasinnade rykten börjar cirkulera - och får honom att vända sig mot henne. Sakta men säkert drivs Antoinette mot vansinne.
Sargassohavet bygger på Charlotte Brontës roman Jane Eyre. Den är en omskrivning av den viktorianska berättelsen men samtidigt ett enastående verk i sig självt, som med tiden blivit en postkolonial klassiker.

JEAN RHYS [1890-1979], född Ella Gwendolyn Rees Williams, var en brittisk författare med västindiskt ursprung (Dominikanska Republiken). Kort efter utgivningen av Godmorgon, midnatt! [1939] försvann Rhys från offentlighetens ljus, innan hon oväntat återkom med romanen Sargassohavet [1966].

»Det är som om Charlotte Brontës roman Jane Eyre vore del två i en romansvit och nu har man äntligen hittat del ett, för att strax upptäcka att den är ännu bättre.« | Catrin Villaume Fägerstrand, Norrköpings Tidningar