Bläddra

Smokey Nelsons sista dagar

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Smokey Nelsons sista dagar

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
"Somliga ville skona honom. Andra bara straffa honom lite mer, men alla skulle dröja så länge som möjligt med att berätta när han skulle dö."

På en kriminalvårdsanstalt i Charlestown lever Smokey Nelson sina sista dagar i väntan på avrättning. Den 20 oktober 1989 mördade han ett par och deras två barn. Men det var Sydney Blanchard, som nu kliver in i en vit Lincoln och ger sig av mot New Orleans, som först misstänktes för brottet. Pearl Watanabe upptäckte kropparna på hotellrummet den där ödesdigra dagen, och lovade därefter sig själv att aldrig mer sätta sin fot på den amerikanska kontinenten. Men här är hon nu, på semester med sin dotter i närheten av Atlanta. Och på väg för att bevittna avrättningen är Ray Ryan, far till ett av offren. Hans resa ackompanjeras av Guds röst som försäkrar att hämnden äntligen kommer att skänka honom frid. En flerstämmig berättelse om Smokey Nelsons sista tid och om tre människor vars liv han oåterkalleligen förändrade.

Catherine Mavrikakis föddes 1961 i Chicago av en fransk mor och en grekisk far. I dag bor hon i Montreal och undervisar i litteratur vid stadens universitet. Smokey Nelsons sista dagar är hennes femte roman och har belönats med ett flertal litterära priser. Sedan tidigare finns Himlen i Bay City (2010) utgiven på svenska hos Sekwa.

"Magnifik! Kraftfull! Skakande! Adjektiven flödar när man diskuterar den nya romanen av Catherine Mavrikakis. Här är en berättelse som hemsöker en långt efter det att man har vänt sista sidan." L'EXPRESS

"Smokey Nelsons sista dagar etablerar Mavrikakis som en av den samtida amerikanska litteraturens stora röster." MAGAZINE PAGES