Bläddra

Sommarens rikedom

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Sommarens rikedom

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Södra Appalachernas karga småfarmarkultur är inramningen till de berättelser om vänskap och kärlek som Barbara Kingsolver väver samman i Sommarens rikedom. En huvudperson är biologen Deanna Wolfe som valt att leva som enstöring uppe i bergen. Där värnar hon om den stam av prärievargar som nyligen vandrat in i området. En ung jägare trampar oförsiktigt in i hennes revir och finner kärleken. På bergssluttningen några kilometer längre ner blir stadsflickan Maluf Landowski lämnad åt sitt öde i en främmande och nyckfull miljö när hennes tobaksodlande make dör. Som ung, kanske naiv, och ekologiskt medveten tar hon strid med sina grannar om kemiska bekämpningsmedel och moderna jordbruksmetoder.

Det underliggande temat i Sommarens rikedom är människans delaktighet i ett större sammanhang av fauna och flora. Som alltid berättar Barbara Kingsolver med subtil humor och stor människokunskap.

Barbara Kingsolver har en akademisk examen i biologi. Hon lever med sin make och deras två barn på en farm i södra Appalacherna.