Bläddra

Sommargästerna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Sommargästerna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Pär Rådström får höra talas om författaren Paul Renberg en dag i juli 1959, och bestämmer sig för att skriva en bok om honom. Det är också en bok om författaren Pär Rådström, men är det den Pär Rådström som skriver boken Sommargästerna? Med flyhänt, improvisatorisk stil berättas en mörk historia, om några gestalter som aldrig släpper läsaren nära. Förord av Annina Rabe.

Pär Rådström (1925 - 1963) ingick i den levnadsglada författargeneration som under 1950- och 1960-talet definierade den nya tiden genom sitt fria sätt att skriva. Tillsammans med kollegor som Stig Claesson och Lars Forsell bidrog han till att öppna den svenska litteraturen för världen med sina kosmopolitiska romaner och för nya medier genom sin medverkan i radio- och TV-produktioner. Han var också en mycket omtyckt krönikör och kåsör, bland annat i Expressen. Moderinsta presenterar nu tre av Pär Rådströms romaner på nytt.

Pressröster

»[D]et är fenomenalt skickligt att få sin tid så på gaffeln att man sextio år senare i ett enda slurp kan bjuda nya läsare på en annan tid.«
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

»Det är en märkligt mångbottnad, gäckande bok.«
Christian Dahlgren, Borås Tidning