Bläddra

Sommarmord i Vaxholm

Kategorier: Crime & mystery: private investigator / amateur detectives Deckare Skönlitteratur

Sommarmord i Vaxholm

Kategorier: Crime & mystery: private investigator / amateur detectives Deckare Skönlitteratur

Småstadsidyllen är inbäddad i den skiraste försommargrönska när den pensionerade småskolelärarinnan Mona Bylund får oväntat besök av sin hittills okända tvillingsyster Christine, som blev bortadopterad vid födseln.

Christine arbetade på 1960-talet på det anrika Sidenhuset. I ett förråd med skyltdockor gjorde hon det makabra fyndet av ett kvinnolik. Ett mord inträffar på Waxholms hotell, mer än femtio år senare. Damerna i Antikrundan, med Mona och Christine i spetsen börjar spana. Spåren leder tillbaka till kalla kriget och till en internationell konstliga. Den unga lokal polisen Frida Stolt har avancerat till kriminalinspektör och är kriminalkommissarie Lisbeth Kruse till stor hjälp i utredningsarbetet.

Sommarmord i Vaxholm är den andra boken om damerna i Antikrundan som promenerar och hjälper polisen att lösa allvarliga brott.

Karaktärerna i boken är fiktiva och eventuella likheter med verkligheten är rena tillfälligheter. Miljöbeskrivningarna ån såväl nutid som från 1960-talet däremot autentiska.