Bläddra

Specialsök med hund – som hobby och yrke

Kategorier: Djur och natur Hundar Hundar: träning och lydnad Husdjur Livsstil, hobby och fritid

Specialsök med hund – som hobby och yrke

Kategorier: Djur och natur Hundar Hundar: träning och lydnad Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Specialsök, preparatsök, nosework, saksök. Att lära en hund söka efter ett ämne är både en rolig hobby och ett givande yrke där du har förmånen att vara kollega med din hund. Den här boken innehåller övningar och tips för hur du och din bästa vän kan börja träna specialsök.

“Att få en hund att tycka att en specifik doft är den mest intressanta i hela världen är häftigt. Att dessutom få hunden motiverad nog att göra allt för att hitta just den här doften – oavsett situation – är en magisk känsla.”

Så skriver författaren i boken. Tina Krulle Ringfoss har jobbat med specialsök, utbildningar och föreläsningar sedan 90-talet. Hon gör både operativa sök med sina hundar och utbildar andra hundförare i specialsök.

Recensioner
”Boken förklarar inlärningsprocessen på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Gillar att fokus läggs på hur vi som hundtränare kan bli bättre och inte bara på hundens förmåga.”
Heléne Lindström, Hundtränarpodden

"En lättläst och pedagogisk handledning som berättar för läsaren hur man kan gå tillväga för att utbilda en väl fungerande specialsökhund. Betyg 4/5 - mycket bra!"
- Ulf Viklund, BTJ-häftet 2/2021