Bläddra

Superkrafter : på gott och ont

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt Skönlitteratur barn och ungdom: roliga berättelser
Köp här

Superkrafter : på gott och ont

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt Skönlitteratur barn och ungdom: roliga berättelser
Köp här
"... en charmig och ofta spännande bok ..."
Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

"... en rolig lek med superhjältemytologin och ännu en originell debut som visar att nej, det är nog inte så illa ställt med den svenska fantastiken numera."
Maria Friedner, Jönköpings-Posten

"Superkrafter på gott och ont är en bok med väldigt många bottnar och en hel del outsagt mellan raderna. Klass, kärlek, status, popularitet, vänskap, föräldrars vara och icke vara och så superkrafter och superhjältar. Jag tokgillar!"
Paula, Prickiga Paula och böckerna

Vad skulle du göra om du fick superkrafter?

Oscar och Klara är två rätt vanliga 17-åringar i Stockholmsförorten Spånga. Men på väg hem från en fest träffas de av blixten och när de vaknar nästa dag kan Oscar plötsligt kontrollera eld och Klara kan framkalla smärta hos andra de har fått superkrafter.

Men vad gör man med sina superkrafter? Ska man bli superhjälte? Hur blir man det? Och var hittar man egentligen ett brott att stoppa? Klara och Oscar letar efter det bästa sättet att använda sina krafter, men dras in i något mycket större och allvarligare

Superkrafter på gott och ont är Karl Modigs debutroman. Den skildrar svårigheterna med att vara tonåring och ha superkrafter. En spännande och rolig ungdomsroman förankrad i ett samtida Sverige, som både hyllar och driver med den klassiska superhjälteberättelsen.

"Samtiden gör sig påmind i Karl Modigs debut "Superkrafter på gott och ont". Oscar och Klara får skit för att de lämnar sina sista slantar till den romska tiggaren utanför närbutiken och svär åt högerextrema illdåd på löpsedlarna. /.../ Samtiden behöver fler sådana skildringar."
Hanna Höglund, Expressen

"tangerar frågor som vilken formbar tonåring som helst ställer sig. Det ger fantastiken en genuin psykologisk grund /.../ vardagsrealismen gör skildringen originell och drabbande"
Peter Grönborg, Smålandsposten